Varför vinterservice? Intervju med våra servicetekniker

Hoppas ni har en härlig höst!

Nu när temperaturen sjunker, så tar många in sin robot och stänger av den och hoppas att den startar till nästa år. Men räcker det eller är det något mera man ska tänka på?
Vi har intervjuat våra servicetekniker Tomas och Robin om varför man bör vinterserva sin Robomow.

Så killar, nu går vi in i lågsäsongen och vad innebär det för roboten?

– Ja när hösten kommer tar många in sin robot och stänger av den och låter den stå till nästa år. Men, precis som med en bil, så är det viktigt att serva sin robot. Eftersom roboten ändå står still nu, så är vintern en bra period att serva den. Då är roboten redo för våren, förklarar Tomas.
– Ja det finns flera orsaker till att man bör lämna in sin robot för vinterservice, nickar Robin instämmande.

Varför ska man lämna in sin robot? Kan ni nämna några orsaker?

– Det är finns rätt många viktiga saker, men särskilt 3 punkter varför man bör vinterserva sin Robomow, förklarar Robin.
1. För att få lång livslängd. Underhåller man sin Robomow, så att den lever längre.

2. För att rengöra roboten på ställen, som man som privatperson kanske inte kommer åt eller ens tänker på. Fuktigt och blött gräs kan vara förödande för känsliga komponenter.

3. För att förebygga dyra reparationer senare. Vid en service så går en servicetekniker igenom roboten och ser om det är några reservdelar som behövs bytas. Till exempel om klippmotorn låter, och inte byts kan det senare skada moderkortet, vilket kan leda till extra kostnader för dig som Robomow ägare.

Varför är det bättre att förvara den hos en auktoriserade servicetekniker, än förvara den hemma i garaget?

Ett garage är ofta kallt, svarar Tomas. Medan hos en serviceverkstad har de anpassade ytor, som är varma och skyddande. På så sätt är roboten sedan redo för vårens klippning. En professionell återförsäljare vet hur den ska vårda så att batteriet underhållsladdas rätt vid behov. På så sätt hindrar man en djupurladdning av batteriet.

Var hittar man serviceställen som gör vinterservice på Robomow?

På vår länken:  https://tidab.se/aterforsaljare/ så kan man söka återförsäljare i närheten där man bor. Och hittar man ingen i närheten, så ring oss, så hjälper vi er.